Werk op reis.

Kunstenaar Gilbert Vangampelaere (pseudoniem Beritos) laat één van zijn schilderijen reizen van ziekenhuis naar ziekenhuis. Als het werk verkocht wordt, gaat de opbrengst naar de Cliniclowns. Op 31 oktober  is het kunstwerk aan zijn reis begonnen in het O.L.V van Lourdes Ziekenhuis Waregem.

Het O.L.V van Lourdes Ziekenhuis Waregem is trots om als eerste tentoonstellingsplaats te kunnen fungeren. Gedurende enkele weken zal het schilderij te zien zijn in het restaurant van het ziekenhuis, zodat alle passanten in de middengang het werk kunnen bewonderen. Zijn werk maakt hij herkenbaar door kleurrijke, abstracte vormen die hun oorsprong vinden in gevoelens en dagelijkse ervaringen. Het is een ongeremde blik op zowel de zichtbare als de onzichtbare werkelijkheid van het leven.

“Het werk sluit aan bij kwaliteit van zorg, de kleuren die in het werk zijn verwerkt brengen de visie en missie van het ziekenhuis. De keuren geel, blauw en rood zijn ook de kleuren van het logo van het O.L.V van Lourdes Ziekenhuis Waregem. De vakken (ramen) stellen als het ware de kamers van de kinderen in het ziekenhuis voor. Het licht in de schilderij is al het ware de zon die schijnt, alsof de Cliniclowns in de kamer van de kinderen binnen komen waardoor de kinderen gelukkig worden.” Zegt  directeur Richard Neirynck.

Gilbert is niet aan zijn proefstuk toe met reizende schilderwerken. Eerder al maakte hij Tribute to Flanders Textile, dat zijn eindbestemming vond bij Fedustria in Brussel. Ook zijn werk Geen bouw=Geen economie vond een permanente thuis, bij de  bouwfirma BBC in Waregem. Gilbert schonk ook al een kunstwerk aan het Nationaal Tabaksmuseum van Wervik.

Nu is er dus een nieuw schilderij, dat zijn reis begint in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. De kunstenaar hoopt het schilderij tijdens die reis te kunnen verkopen. Welk ziekenhuis het volgende zal zijn om het schilderij tentoon te stellen weet Gilbert nog niet, hij hoopt alvast dat het schilderij ook in het Brusselse UZ kan tentoongesteld worden. Hij wil zo de organisatie Cliniclowns onder de aandacht brengen en een steentje bijdragen aan de werking.

Foto Waregem.jpg

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.