Koetshuis Waregem.

Tentoonstelling Koetshuis Waregem.
Jorina Casert en Gilbert Vangampelaere, Beritos, stellen tentoon in het Koetshuis te Waregem van 27 september tot en met 6 oktober… telkens van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Jorina is er te zien met keramische werken. Na de kunsthumaniora volgde Jorina de opleiding “meester in de monumentale kunsten “ in de academie in Antwerpen. Haar loopbaan speelt zich af in de industrie als textielontwerpster. Na verloop van tijd kwam de drang om artistieker bezig te zijn terug naar boven. In keramiek kan Jorina haar gedachten en gevoelens uiten. Het 3-dimensionale en de structuren zijn iets dat in textiel (haar eerste grote artistieke liefde) en keramiek vrijwel gelijk lopen. De strakke architecturale vormgeving wordt bewerkt met texturen en structuren en zorgen voor een schaduwspel in de ruwe en pure gebakken klei.

Gilbert Vangampelaere, met het pseudoniem Beritos, is zowel als schrijver en als schilder autodidact. Zijn werk maakt hij herkenbaar door kleurrijke, abstracte vormen die hun oorsprong vinden in gevoelens en dagelijkse ervaringen. Het is een ongeremde blik op zowel de zichtbare als de onzichtbare werkelijkheid van het leven. Het eindwerk van zijn werken zijn het resultaat van een samenspel van kleuren, vormen en technieken. Zijn werken zijn vergezeld van een gedicht of een tekst dat vaak als beginpunt dient voor een ander werk. Het schilderwerk met als titel Hersenen, is iets merkwaardig. Naar gelang de vochtigheidsgraad in de ruimte waar het hangt, zie je de glooiing in het werk veranderen. Zo lijkt het werk als het ware tot leven te komen.

 

Koetshuis 2019

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.