Beritos geselecteerd voor Kunstzomer Leiestreek met ‘levend’ schilderwerk

Gilbert Vangampelaere met zijn werk Hersenen.

Gilbert Vangampelaere, beter gekend als kunstenaar Beritos, is geselecteerd voor de elfde editie van Kunstzomer Leiestreek. Zijn werken zijn van 18 tot 25 augustus te bewonderen in het Buurthuis Sint-Lodewijk in Deerlijk.
Ieder jaar stellen de meest beloftevolle kunstenaars uit de Leiestreek en omstreken hun werk tentoon tijdens de Kunstzomer Leiestreek, een organisatie van Toerisme Leiestreek en vzw Ont-dekking-s-rijzen. Men is ondertussen aan de elfde editie gekomen en deze keer werd ook Markegemnaar Gilbert Vangampelaere geselecteerd.

“Speciaal voor Kunstzomer Leiestreek heb ik het schilderwerk Hersenen gemaakt”, zegt Gilbert. “Het gaat om een een schildersdeur die aan één zijde gefreesd is en naar gelang de vochtigheidsgraad in de ruimte waar het hangt, zie je de glooiing in het werk veranderen. Zo lijkt het werk als het ware tot leven te komen. Ik vertrek bij mijn kunstwerken altijd vanuit een tekst in dichtvorm. Ik heb maanden aan Hersenen gewerkt en het is een mooie erkenning dat ik nu voor Kunstzomer werd geselecteerd.”

Beritos zal een vijftiental schilderwerken en enkele installaties tentoonstellen en deze zijn op zondag 18 en zondag 25 augustus te bezichtigen in het buurthuis Sint-Lodewijk, Pladijsstraat 278 Deerlijk en dit telkens van 14 tot 18 uur. Meer info via http://www.kunstzomer-leiestreek.be en https://beritos.wordpress.com/.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.