Schilderwerk op reis: GEEN BOUW=GEEN ECONOMIE.

clip_image002

 

GEEN BOUW = GEEN ECONOMIE

Het Waregemse VTI is een school voor wetenschap en techniek die leerlingen opleidt met technische en technologische interesses, competenties en vaardigheden.

De school zorgt door de opleidingen die ze verzorgt, vaak voor een rechtstreekse ‘input’ van degelijk opgeleide mensen op de arbeidsmarkt. Op die manier levert VTI Waregem ook haar bijdrage aan de uiteindelijk toch nog altijd goed draaiende economie in de ruime regio.

BOUW- en HOUTKUNDE is een kleine, maar zeer interessante afdeling van de school. De leerlingen die voor deze eerder wetenschappelijk-technische opleiding kiezen, worden geacht om na hun middelbare studies door te stromen naar het hoger onderwijs. Meestal kiezen de leerlingen voor een professionele bachelor die aansluit bij de gevolgde middelbare opleiding.

Vanuit zijn overtuiging dat bouw essentieel is voor de welstand in de samenleving en vanuit zijn drive om de toestroom van (jonge) werknemers in de bouwsector gezond te houden, maakte kunstenaar Gilbert VANGAMPELAERE het schilderij GEEN BOUW = GEEN ECONOMIE.

Dit schilderwerk maakt een reis langs verschillende bedrijven, scholen of instanties die met de bouw verbonden zijn. Op zijn manier probeert Vangampelaere de mensen die in de bouw werkzaam zijn, een hart onder de riem te stoppen.

Op dit ogenblik bevindt GEEN BOUW = GEEN ECONOMIE zich in het VTI van Waregem. Wat de volgende halte zal zijn, weten we nog niet, maar feit is dat de reis die het werk maakt, zal ophouden wanneer een koper zich aanbiedt. De helft van de opbrengst van die verkoop gaat naar vzw SOMIVAL, een Waregemse sportclub voor mensen met een handicap of verminderde mobiliteit.

 

Philip Demuynck

Algemeen directeur VTI-campus Waregem

 

 

 

 

VTI 1 VTI 2VTI 3

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.