Tribute To Flanders Textile verkocht.

 

Textielhuis bvba koopt textielkunstwerk ‘Tribute to Flanders Textile’ van Gilbert Vangampelaere en steunt hiermee het Kinderkankerfonds

Het Textielhuis bvba in het Brusselse stadscentrum mag zich sinds kort de trotse eigenaar noemen van het kunstwerk ‘Tribute to Flanders Textile’ van de hand van kunstenaar Gilbert Vangampelaere, Beritos. Door de aankoop steunt het Textielhuis bovendien het Kinderkankerfonds Koester van het UZ Gent.

Gilbert Vangampelaere licht het opzet van ‘Tribute to Flanders Textile’ toe: “Met de creatie van dit kunstwerk wil ik de mensen in de textielsector een hart onder de riem steken. Het kunstwerk is opgebouwd uit 52 verschillende werken, waarbij elk werk staat voor een week van het jaar dat mensen in de textielsector werken aan vernieuwing en het maken van steeds betere producten. Door allerlei omstandigheden zijn bepaalde landen gaan kopiëren zodat de textielsector het in onze regio’s zwaar te verduren krijgt. Toch moeten onze mensen niet wanhopen, want wat in de genen zit, is niet te kopiëren. Daardoor zal de textielnijverheid in ons land nooit verdwijnen, maar een andere weg inslaan met een betere toekomst.â€?

Het kunstwerk ‘Tribute to Flanders Textile’ maakte intussen een rondreis doorheen het Belgische textiellandschap. De rondreis ging van start in het textielmuseum te Ronse. Daarna bevond het kunstwerk zich achtereenvolgens in verschillende textielbedrijven: Picanol (Ie per), Concordia Textiles (Waregem), Sioen Industries (Ardooie) en Devos Caby (Deerlijk). Nu heeft het textielkunstwerk dus zijn eindbestemming gevonden in de kantoren ‘Montoyer 24’ van het Textielhuis in Brussel, waar het op het gelijkvloers een ereplaats zal toebedeeld krijgen.

André Cochaux, bestuurder van het Textielhuis, vervolledigt: “Tribute to Flanders Textile is een eerbetoon aan het textielverleden. Het werk draagt een sterke symbolische én positieve boodschap in zich. Wij zijn dan ook trots om het uiteindelijk in ons bezit te hebben.â€?

De aankoop van ‘Tribute to Flanders Textile’ door het Textielhuis houdt ook een sociaal engagement in. De helft van de aankoopprijs van het kunstwerk gaat namelijk naar het Kinderkankerfonds Koester van het UZ Gent.

FT

Over Gene Vangampelaere

Office 365 Expert / Microsoft Innovative Educator Expert
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.