Schilderwerk op reis… waar zit het nu…

 

Tribute To Flanders Textile.

Bij het creëren van het kunstwerk Tribute To Flanders Textile, wil kunstenaar Gilbert Vangampelaere, Beritos, mensen in de textielsector, een hart onder de riem te stoppen.

“Het zijn moeilijke tijden voor het textiel in het algemeen in België. Door de concurrentie van landen die het niet zo nauw nemen met lonen en werkomstandigheden en naar hartelust alles kopiëren, zien sommige bedrijven in ons land zich genoodzaakt de deuren te sluiten. Deze bedrijven hebben jarenlang met hart en ziel kennis opgebouwd en dreigen nu te verdwijnen door stropers die het enkel gemunt hebben op macht en rijkdom. Wanneer textiel niet in het lijf zit, niet kleeft aan je vingers, dan kan je niet spreken van mensen die het echt menen met de materie. Wat in de genen zit, kan niet gekopieerd worden,â€? zegt de kunstenaar.

“Het stelt in feite 52 verschillende werkjes voor. Het getal staat voor 52 weken in een jaar dat mensen in de textielsector werken aan vernieuwing en steeds betere producten. Door allerlei omstandigheden zijn bepaalde landen aan het kopiëren geslagen zodat in onze regio’s de textielsector klappen krijgt. Toch moeten onze mensen niet wanhopen, want wat in de genen zit is niet te kopiëren. Daardoor zal de textielnijverheid in ons land nooit verdwijnen, maar een andere weg inslaan met een betere toekomst.â€?

Dit kunstwerk maakt een reis maken door het Belgisch textiellandschap. De reis is gestart in het textielmuseum Must te Ronse. Daarna zal het zijn weg zoeken naar bedrijven, scholen of andere instellingen die een band hebben met textiel, dit om mensen de kans te geven zich te verenigen met het werk.

Na het museum te Ronse heeft het werk zijn weg verder gezet naar weefgetouwenbouwer Picanol te Ieper, Concordia Textiles te Waregem, Sioen Industries te Ardooie, Devos Caby te Deerlijk en nu in het hoofdkantoor van Fedustria te Brussel.

De eindbestemming van dit werk is de locatie die zich als koper aanbiedt. Een deel van het bedrag gaat naar het kinderkankerfonds Koester van het UZ te Gent.

 

clip_image002

Acryl op linnen doek, 2.50 x 1.20

Over Gene Vangampelaere

Office 365 Expert / Microsoft Innovative Educator Expert
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.