Op het F.C. Donders centrum in Nijmegen wordt onderzoek gedaan naar synesthesie.Meer uitleg over synesthesie hier. Voor dit onderzoek worden synesthetische proefpersonen gezocht. Vindt u het leuk om wat meer over uw synesthesie te weten te komen en te helpen bij het beter begrijpen van het verschijnsel? Hieronder leest u meer over synesthesie en deelname aan het onderzoek.

Vragenlijst en onderzoek
Op het F.C. Donders centrum doen we onderzoek waarbij we de eigenschappen van uw synesthesie in kaart brengen met behulp van vragenlijsten en een aantal testen. Voorafgaand aan uw deelname aan het onderzoek vragen wij u om een zeer uitgebreide vragenlijst over uw synesthesie in te vullen. Op grond hiervan kunnen wij beslissen of u wel of niet geschikt bent voor deelname aan het onderzoek. Aan het eind van deze vragenlijst kunt u tevens aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan verdere onderzoeken.

Er zijn een aantal verschillende onderzoeken mogelijk: onderzoek met behulp van computertaken (bijvoorbeeld kleurentesten en reactietijdentesten) en onderzoek met behulp van een Magneto Encephalo Gram (MEG). Door het MEG apparaat wordt de natuurlijke magnetische activiteit van uw hersenen ‘in actie’ gemeten. De techniek is volkomen veilig in gebruik, er is geen straling of andere schadelijke blootstelling bij betrokken, en het levert informatie op over hoe synesthesie in uw hersenen tot stand komt. Het liefst zouden we dezelfde proefpersonen gebruiken voor beide onderzoeken.

Meedoen?
Als u zich nu opgeeft betekent dit niet dat u zich al vastlegt op deelname, u wordt alleen gevraagd om de uitgebreide vragenlijst in te vullen en u zult meer informatie over het onderzoek ontvangen. Dit gebeurt alleen als u geschikt lijkt te zijn voor het onderzoek. U kunt zich te allen tijde zonder opgaaf van reden terugtrekken. Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u een financiële vergoeding.

U kunt de vragenlijst hieronder zelf downloaden, printen en invullen en opsturen naar Tessa van Leeuwen, F.C. Donders centrum, Kapittelweg 29, 6525 EN Nijmegen. Opsturen per e-mail is ook mogelijk: stuurt u in dat geval een e-mail naar tessa.vanleeuwen@fcdonders.ru.nl. Ook kunt u de onderzoekers verzoeken u een vragenlijst met antwoordenveloppe toe te sturen.

 

Bron: kennislink.nl

Queau

Over Gene Vangampelaere

Office 365 Expert / Microsoft Innovative Educator Expert
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.