Weldra geen domme mensen meer!

Duitse professor ontwikkelt pil tegen domheid.

De Duitse wetenschapper Hans-Hilger Ropers, van het gerenommeerde Max-Planck instituut in Berlijn, is bezig een pil tegen domheid te ontwikkelen. De ‘wonderpil’ wordt getest op muizen en fruitvliegen, met vooralsnog een positief resultaat. Dat meldt de Duitse krant Berliner Kurier. Ropers, hoofd van de afdeling moleculaire genetica van het instituut, probeert met de pil hyperactiviteit in de hersenen tegen te gaan. Hierdoor moet het korte termijn geheugen worden gestabiliseerd en de oplettendheid worden verbeterd.

‘Een pilletje tegen domheid
Bij de proefdieren is het al gelukt om het korte termijngeheugen te stabiliseren, zegt de 62-jarige wetenschapper. Duitsland heeft 83 miljoen inwoners, van wie er zes miljoen een IQ hebben dat lager is dan 80. Iemand met een IQ van onder de 85 wordt zwakbegaafd genoemd. Iemand met een IQ tussen de 70 en de 50 wordt beschouwd als licht zwakzinnig.

Dat je geen hoog IQ hoeft te hebben om toch iets te bereiken, bewijzen de bekende Nederlanders Kelly van der Veer (transseksuele bewoner van Big Brother-huis), Tatjana Simic, Regilio Tuur, Def Rhymz en Irene van der Laar. Zij behaalden de afgelopen jaren bij de Nationale IQ-test op televisie een score van respectievelijk 77, 78, 81, 82 en 84.

 

Bron: Elsevier.nl

 

Pillen

Over Gene Vangampelaere

Office 365 Expert / Microsoft Innovative Educator Expert
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.