Even stilstaan.

Veel dingen kunnen mij ontroeren. Soms gebeurtenissen waar een ander mens geen oog voor heeft. Onlangs zag ik twee kleine kinderen naar school wandelen, broer en zus. Ze waren amper zeven of acht jaar oud. Ik zal het nooit vergeten. Een zacht windje blies af en toe om mensen op de hoogte te houden dat het hij er nog was. Af en toe speelde de wind met het haar van het zusje en bracht het zo in de war. Telkens dat gebeurde, legde broertje het haar van zusje terug op de zijn plaats. Zoiets zie je niet veel meer, dat grote mensen daar maar eens over nadenken, of een voorbeeld aan nemen.

 

Hoeveel keer moet een moeder opruimen omdat de kinderen geen tijd hebben, of het gewoon vergeten. Niemand in het gezin die zich daar vragen bij stelt, toch moet daar eens worden bij stilgestaan.

 

Als mannen hebben wij het gemakkelijk in een relatie: kast open en daar liggen de propere hemden en ondergoed; kousen zonder gaten; broeken mooi opgevouwen, en vooral: het eten hapklaar. De meeste mannen denken dat dit normaal is, dat de wereld zo in elkaar steekt. Mis! Zij die zo redeneren, zijn egoïstische macho’s die niet in het bezit zijn van hersenen die ze kunnen gebruiken om te mijmeren over zaken.

 

Het is nochtans niet moeilijk om even na te denken en de ogen goed open te houden voor wat er rond ons persoontje gebeurt. Wanneer ik mijn vrouw dagelijks bezig zie, voel ik mij soms een heel klein ventje. Dan probeer ik zo goed als ik kan even stil te staan bij de goedheid en geborgenheid die vanuit haar straalt. Wie daar niet stil van wordt, is niet waard een relatie te hebben. Sta hier maar even bij stil.

 

Jip_en_janneke

Over Gene Vangampelaere

Office 365 Expert / Microsoft Innovative Educator Expert
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.